Paramedici Apeldoorn-Zutphen verenigen zich

1 min leestijd
  • Intro
  • PAZeo
  • Begeleiding
  • Meer informatie?

Eerstelijns paramedici in de regio Apeldoorn-Zutphen hebben zich verenigd in de coöperatie Paramedie Apeldoorn-Zutphen en omgeving (PAZeo). Tijdens de oprichtingsbijeenkomst in januari 2024 werd het bestuur voorgesteld en was er ruimte om onderling kennis te maken en ideeën op te halen voor de samenwerking binnen PAZeo.

PAZeo wordt gevormd door fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, huidtherapeuten, diëtisten, logopedisten en podotherapeuten. Eerstelijns praktijken in de regio Apeldoorn-Zutphen (gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Zutphen, Lochem en nabijgelegen kernen in andere gemeenten) kunnen lid worden van PAZeo.

PAZeo

PAZeo vertegenwoordigt nu 100 praktijken en bijna 500 therapeuten. Het bestuur wordt gevormd door de 7 disciplines en een onafhankelijke voorzitter. PAZeo is daarmee hèt aanspreekpunt voor de paramedie in deze regio voor samenwerkingspartners. PAZeo is inmiddels al betrokken bij regionale trajecten, zoals ketenaanpakken (o.a. Valpreventie), versterking organisatie eerstelijnszorg en lokale projecten.

PAZeo is per mail bereikbaar en lanceert binnenkort haar eigen website.

Begeleiding

Proscoop heeft de paramedici begeleid om zich te gaan organiseren in het kader van het landelijke programma Organisatiegraad Paramedisch Zorg – Samen sterk in de regio.

Meer informatie?

Wil je meer weten over deze samenwerking in de regio Apeldoorn-Zutphen? Onze adviseurs vertellen je graag meer.

Meer kennisbank