Medewerkers aan het woord

Bij Proscoop werken we met een team van betrokken en bevlogen mensen met wisselende achtergronden, maar met dezelfde drive en energie om de regio gezonder te maken en een stap extra te zetten voor meer regionale samenwerking. Ieder vanuit eigen drijfveren en overtuigingen, maar allemaal met een groot hart voor goede zorg. Een paar collega’s vertellen erover in onze medewerkersverhalen. Lees ze hier.

Rudie: 'Het gaat om de maatschappelijke opdracht'

Sinds 2004 werk ik als adviseur bij Proscoop. Het leuke van werken bij Proscoop is dat de focus verschuift, je groeit hierin mee. In het begin richtten we ons voornamelijk op monodisciplinair samenwerken en daarna verschoof het naar multidisciplinair. Daarbij komen steeds nieuwe aandachtspunten, zoals nu met focus op Positieve Gezondheid en preventie. Het werk spreekt mij nog steeds aan. Vooral een onderwerp als Positieve Gezondheid, gericht op wat wel kan en niet zozeer op problemen en knelpunten.

Lees meer

Nanienke en Renée: 'Proactief in plaats van reactief'

Werken bij Proscoop betekent je inzetten om de zorg voor inwoners in de regio te versterken. Dit is wat Renée Struijk en Nanienke Balster aansprak, toen zij bij Proscoop solliciteerden. Dit is niet het enige wat zij gemeen hebben. Beide deden een soortgelijke studie en waren werkzaam als zorgprofessional in de gehandicaptenzorg. Wat zijn hun drijfveren en motivaties?

Lees meer

Hans Peter: 'Ervaring uit de praktijk brengt meerwaarde'

Als adviseur gaat het erom hoe je groepen mensen bijeen brengt en samen in beweging krijgt, ondanks soms verschillende belangen. Hierin merk ik steeds meer de overlap met mijn oude functie. Een vergelijking als oud-fysiotherapeut met de ‘patiënt als mini-project’. Ook daar zet je je kennis in op een adviserende manier, wil je gedragsverandering bereiken en stimuleer je de eigen regie. Door mensen door goede uitleg en begeleiding te laten inzien wat ze zelf kunnen doen om gezond te blijven, ontstaat intrinsieke motivatie. Allemaal elementen die in het advieswerk terugkomen.

Lees meer

Meer weten? Neem contact op met