Datawerkplaats mentale gezondheid Drenthe webinar

Datum: 29 januari 2024
Tijd: 16:00 - 17:00 uur
Locatie: Online webinar
Spreker(s): Catharina Hartman (UMCG), Michiel van den Oever (CMIO GGZ Drenthe), Els Reeuwijk (IZA Drenthe), Karlijn Meijerink (gemeente Emmen), Esther Arends (DokterDrenthe) en Feline Derks (GGD Drenthe)
Organisatie: Datawerkplaats Drenthe

Aanvullende informatie

De inschrijving sluit op: 28 januari 2024
Kosten: Gratis

Op maandag 29 januari 2024, van 16.00 – 17.00 uur, organiseren we het derde webinar over de Datawerkplaats Mentale Gezondheid. In dit webinar gaan we onder andere in op het duiden:

  • Hoe hebben we dit aangepakt?
  • Welke lessen hebben we geleerd?
  • Maar ook: wat betekent dit voor de regio?

Doelgroep

Het webinar is bedoeld voor managers, beleidsmakers, onderzoekers en andere geïnteresseerden van o.a. gemeenten, GGD, GGZ-organisaties, huisartsenzorg, welzijnsorganisaties, ziekenhuizen, VVT-organisaties en andere partijen betrokken bij de Datawerkplaats. Stuur deze uitnodiging gerust door naar geïnteresseerden binnen jouw netwerk.

Achtergrond

Om de transitie van zorg naar gezondheid te maken is een integraal populatie-inzicht nodig. Dit inzicht helpt bij het maken van de juiste keuzes. We werken samen met verschillende partijen om dit integrale beeld van mentale gezondheid te realiseren. Dit doen we met het doorlopen van de cyclus data-duiden-dialoog en doen.

Sinds het live gaan van de interactieve dataomgeving in juni 2023 zijn er veel nieuwe databronnen en inzichten toegevoegd. Daarnaast is er ingezet op het onderdeel duiden. Omdat de datawerkplaats zo’n uniek project is, is ook het opzetten van de duidingssessies pionieren geweest. De Datawerkplaats Mentale Gezondheid wordt ondersteund door Hi!Noord.

De deelnemende partijen op een rijtje:

NIEUW: infographic

Benieuwd naar de gezette stappen tot nu toe van Datawerkplaats Drenthe? Download de infographic met inspiratie, quotes en meer:

Meld je hieronder aan!