Welzijn op Recept in beeld: videoserie om te delen

21 oktober 2022 2 min leestijd
  • Intro

In 2020 is een start gemaakt met Welzijn op Recept in de Achterhoek en inmiddels zijn alle Achterhoekse gemeenten actief met dit concept. Wat overal terugkomt, is het enthousiasme bij de betrokken partijen. Dat enthousiasme is vastgelegd in een serie video’s. Deze video’s delen we graag met u en nodigen u van harte uit de video’s ook te delen in uw eigen netwerk.

Verschillende perspectieven

In de video’s wordt er van verschillende kanten gekeken naar Welzijn op Recept, de ervaringen en de voordelen daarvan.

Bekijk hier de verschillende video’s:

Alle perspectieven zijn samengevat in deze video. Op 18 november organiseert Proscoop een symposium over Welzijn op Recept in de Achterhoek. Bekijk hier het programma en de aanmeldlink.

Deel de video’s

De video’s zijn gemaakt in de Achterhoek, maar relevant voor alle regio’s. De video’s zijn dan ook vrij te gebruiken en te delen. Ter illustratie, inspiratie en om andere te enthousiasmeren over dit mooie initiatief. Denk bijvoorbeeld aan het delen van de video’s:

  • Op de website en social media van gemeente, welzijnsorganisatie, huisartsenpraktijk etc.
  • Op intranet van bijvoorbeeld huisartsenorganisaties
  • In nieuwsbrieven
  • Op wachtkamerschermen in bijvoorbeeld huisartsenpraktijken of apotheken.

Wat is Welzijn op Recept?

De patiënt heeft psychosociale klachten zoals vermoeidheid of pijn in de nek. In plaats van het ‘traditionele pilletje’ voor te schrijven, verwijst de huisarts – via Welzijn op Recept – patiënten door naar een welzijnscoach. Vaak spelen onderliggende, sociaal maatschappelijke problemen een rol. Denk hierbij aan overlijden van een partner, verlies van werk of eenzaamheid. Door het voeren van ‘het andere gesprek’ vanuit Positieve Gezondheid komt de huisarts of praktijkondersteuner op andere oplossingen, die vaak buiten het medische circuit liggen.

Voor gemeente en welzijn komt een nieuwe doelgroep in beeld via het welzijnsrecept, waardoor de banden met de huisartsen verstevigd worden. En de huisarts en de praktijkondersteuner krijgen meer zicht op wat het voorliggend veld te bieden heeft.

Wilt u meer weten over Welzijn op Recept? Neem dan contact op met Welmoed Nijboer.

Meer post

Arnhem Welzijn op Recept

Welzijn op Recept gestart in de regio Arnhem/gemeente Overbetuwe

Binnen het Sociaal Team van de Gemeente Overbetuwe wordt op een unieke wijze samengewerkt tussen professionals en vrijwilligers met als…

Vechtdal Zwolle Ouderenzorg GGZ Geboortezorg Integraal Zorg Akkoord Welzijn op Recept

Ontdek nu de IJssellandScan’s nieuwste toevoeging “Ketenaanpakken”

Vanaf nu biedt de IJssellandScan gedetailleerde informatie over de 5 essentiële ketenaanpakken, inclusief bijbehorende data! Deze aanpakken, zoals vastgelegd in…

Flevoland Welzijn op Recept

Eerste kennismaking welzijnscoaches Urk en Lelystad smaakt naar meer

Klachten als vermoeidheid, pijn in de nek, maar ook stress, angst en somberheid hebben lang niet altijd een medische oorzaak.…