Inspiratie en energie tijdens een geslaagd symposium Welzijn op Recept Achterhoek

22 november 2022 2 min leestijd
  • Intro

“Op naar nog meer welzijn voor alle Achterhoekers!” was één van de reacties op het geslaagde symposium Welzijn op Recept in De Radstake in Heelweg. Dat Welzijn op Recept iets is wat uit goede samenwerking ontstaat, was duidelijk te merken aan de vele aanwezigen. Sociaal werkers, huisartsen, praktijkondersteuners, wijkmanagers, medewerkers van gemeenten en vele anderen woonden het symposium bij, wat werd georganiseerd door Proscoop. Wist u dat 18 november de 1e ‘verjaardag’ was van Welzijn op Recept in de Achterhoek?

Middag vol variatie

Tijdens het symposium op 18 november 2022 werd samen met de aanwezigen stilgestaan bij de ervaringen van afgelopen jaar vanuit alle partijen in zorg en welzijn. Alle aanwezigen (ruim 60!) werden actief betrokken bij onder andere drie verschillende workshops. Ook konden zij vragen stellen aan een panel en meedenken over de toekomst van Welzijn op Recept in de Achterhoek. Daarnaast was er een heuse pubquiz om kennis te testen.

Welzijn op Recept inspireert

Sprekers van dit symposium waren Karen Pijnenburg (directeur-bestuurder bij huisartsenzorg De Oude IJssel) en Joop Wikkerink (wethouder gemeente Aalten). In zijn 50e podcast besteedt Joop aandacht aan de omslag in de zorg, waarin hij Welzijn op Recept Achterhoek als inspirerend voorbeeld benoemt.

Karen: “Dit is wat ik mij voorstelde toen ik met Joop Wikkerink het concept Welzijn op Recept naar de Achterhoek haalde. Het was een prachtige middag”

Dat deze middag goed werd ontvangen, blijkt uit enkele enthousiaste reacties van de aanwezigen.

“Iedereen wordt blij van deze samenwerking”

“Het was heel goed georganiseerd en een middag waar ik mooie dingen heb gehoord. Aan het einde ben ik met veel energie huiswaarts ben gekeerd”

“Het was een vrolijke en inspirerende middag”

“Een goede bijeenkomst die zorgvuldig was voorbereid”

Eenvoudig concept met krachtige gevolgen

In alle gemeenten in de Achterhoek wordt Welzijn op Recept inmiddels enthousiast toegepast. Inmiddels zijn er vele inwoners geholpen met sociale contacten en weer betekenis geven aan hun leven. Welzijnscoaches helpen hen op weg. Vaak sluiten de inwoners aan bij bestaande activiteiten in de gemeente. Er ontstaat een groter sociaal leven. Deze mensen bezoeken minder vaak de huisarts.

Proscoop en Welzijn op Recept

Werkt u met Welzijn op Recept? Wilt u ermee starten? Neem dan contact op met één van onze adviseurs: Welmoed Nijboer, regionaal projectleider Welzijn op Recept Achterhoek of Kyra Jansing.

Meer post

Arnhem Welzijn op Recept

Welzijn op Recept gestart in de regio Arnhem/gemeente Overbetuwe

Binnen het Sociaal Team van de Gemeente Overbetuwe wordt op een unieke wijze samengewerkt tussen professionals en vrijwilligers met als…

Vechtdal Zwolle Ouderenzorg GGZ Geboortezorg Integraal Zorg Akkoord Welzijn op Recept

Ontdek nu de IJssellandScan’s nieuwste toevoeging “Ketenaanpakken”

Vanaf nu biedt de IJssellandScan gedetailleerde informatie over de 5 essentiële ketenaanpakken, inclusief bijbehorende data! Deze aanpakken, zoals vastgelegd in…

Flevoland Welzijn op Recept

Eerste kennismaking welzijnscoaches Urk en Lelystad smaakt naar meer

Klachten als vermoeidheid, pijn in de nek, maar ook stress, angst en somberheid hebben lang niet altijd een medische oorzaak.…