WEL in Flevoland: Positieve Gezondheid in de natuur

Datum: 18 oktober 2023
Tijd: 13:00 - 16:00 uur
Locatie: Stad en Natuur
Adres: Kemphaanstraat 1, Almere
Organisatie: WEL in Flevoland, IVN en Stad & Natuur Almere

Aanvullende informatie

Kosten: Gratis

Programma

Manon van Balen zorgt voor beleving. Buiten zijn is goed voor iedereen, ongeacht hun leeftijd. De natuur nodigt uit tot beweging en brengt plezier brengt. Maar hoe zorg je ervoor dat patiënten, cliënten of bewoners daadwerkelijk van de natuur kunnen genieten? Deze workshop biedt praktische tips om samen de natuur te verkennen, met de nadruk op het beleven van de natuur met de zintuigen.

Geert Santhuizen neemt je mee op pad. Flevolanders gaan steeds meer wandelen en dat is mooi, want wandelen en buiten zijn is gezond. Hoe kun jij als zorgmedewerker, als mantelzorger de mensen waar jij de zorg voor draagt nu verleiden om (meer) te gaan wandelen? Ontdek tijdens een wandeling hoe weinig je daarvoor nodig hebt.

Jochgem van Dijk in het Zintuigenbos, hoe belangrijk het is om een inclusief bos te hebben wat je met je zintuigen kunt beleven en wat voor iedereen, met of zonder beperking, toegankelijk is.

Patrick Veldhuis gaat namens Stad & Natuur als Buiten(w)eter met veel groepen de natuur in, van schoolklassen, tot volwassenen. Hij weet ontzettend veel over de natuur, ook over eten uit de natuur. Vandaar de titel Buiten(w)eter.

Aanmelden

Erbij zijn op 18 oktober? Meld je dan hier aan.