Tweede editie Festival van de Leefstijl in Drenthe

Datum: 16 november 2023
Tijd: 15:30 - 21:00 uur
Locatie: Alfa College, Voltastraat 33, Hoogeveen
Spreker(s): Chantal Walg, Henk Bloten, Sascha Honing, Marije Ribbink en Margot Lammers
Doelgroep: Kom naar het festival als je: GLI coach bent, of een geïnteresseerde samenwerkingspartner (denk aan: buurtsportcoaches en slaapcoaches) in Drenthe en Steenwijkerland. Deel deze uitnodiging met je collega-leefstijlcoaches, -diëtisten en -fysiotherapeuten en andere geïnteresseerden uit je netwerk.
Organisatie: Zorgbelang Drenthe, Gezond in Drenthe & Proscoop

Aanvullende informatie

De inschrijving sluit op: 13 november 2023
Kosten: Gratis

Kom naar het Festival van de Leefstijl op 16 november 2023
Kom naar het Alfa College voor een afwisselend programma met inspirerende sprekers en verschillende workshops. Uiteraard wordt er goed gezorgd voor de inwendige mens tussen alle activiteiten door. Er zijn GEEN kosten verbonden aan het festival!

Programma 16 november | 15:30 – 21:00 uur (onder voorbehoud)

15:30 uur            Inloop, inschrijving, met koffie en thee
15:45 uur            Opening door Elisabeth Floor (Proscoop)
16:00 uur            Interactieve kennismaking
16:30 uur            Positieve Gezondheid (met workshop-casus) door Chantal Walg
18:00 uur            Samen eten en netwerken
19:00 uur            De waarde van ervaringsdeskundigheid in het GLI traject door Marije Ribbink en Margot Lammers
20:00 uur            Inzet van Positieve Gezondheid binnen PGO door Henk Bloten en Sascha Honing
20:30 uur            Afronding en rondvraag

Sprekers en onderwerpen

Chantal Walg, anders denker & anders doener in de zorg (inspirator, gezondheids-creactivist, procesbegeleider, spreker, schrijver en verbinder) neemt ons mee rondom het thema Positieve Gezondheid. Hiermee gaan wij samen aan de slag in de vorm van een casus.

Ervaringsdeskundige Margot Lammers, zelf werkzaam als leefstijlcoach, neemt je mee in haar eigen ervaringen om een gezond gewicht te bereiken. Leer van haar hoe haar ervaringskennis haar helpt in haar werk. Krijg een inkijkje in de taboes die je ervaart als je overgewicht hebt en leer hoe je deelnemers de eigen regie kunt geven om het te veranderen. Positieve gezondheid is hier een waardevolle aanvulling op. Marije Ribbink van Zorgbelang Drenthe vertelt jullie hier meer over. Hierbij gaat zij in op de kunst van “het op je handen zitten” en zij vertelt over de inzet van ervaringskennis in Drenthe.

Henk Bloten (adviseur bij Proscoop) en Sascha Honing (manager dienstverlening & partnermanager bij Quli ) vertelt ons over de inzet van Positieve Gezondheid binnen de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). Hoe ziet dit er uit?