Startbijeenkomst oncologiezorgnetwerk Drenthe – regio Emmen

Datum: 23 mei 2024
Tijd: 16:45 - 20:00 uur
Locatie: d'Rentmeester, Zuiderdiep 279, 7876 AP Valthermond
Organisatie: Oncologiezorgnetwerken Drenthe e.o. & Proscoop

Aanvullende informatie

De inschrijving sluit op: 13 mei 2024
Kosten: Gratis

Initiatiefgroep oncologiezorgnetwerk Drenthe e.o. organiseert samen met Proscoop twee startbijeenkomsten voor oncologiezorgnetwerken in Drenthe. De startbijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 14 mei (Hoogeveen) en donderdag 23 mei 2024 (Emmen) van 16.45 uur tot 20.00 uur. Hierbij nodigen we je van harte uit om één van deze startbijeenkomsten bij te wonen.

LET OP ! Onderaan deze pagina meld je je aan voor regio Emmen (locatie Valthermond) op donderdag 23 mei. Liever naar regio Hoogeveen? Klik dan hier

Programma startbijeenkomst

Tijdens de startbijeenkomsten hoor je meer over het initiatief om lokale oncologiezorgnetwerken op te zetten in Drenthe. Elke bijeenkomst start met een plenair deel, waarbij o.a. ruimte is voor de ervaring van een oncologiepatiënt. Vervolgens is er tijd om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en kennis te maken met andere professionals. Na afloop van de bijeenkomst kun je aangeven of je interesse hebt in verdere deelname aan het netwerk. Gezien het tijdsstip wordt voor de innerlijke mens gezorgd.

TijdOmschrijving
16:45 uurInloop
17:15 uurWelkom en doel bijeenkomst
17:25 uurIntroductie oncologiezorgnetwerken
17:40 uurVerhaal van een patiënt
17:55 uurBest practice andere regio
18:10 uurIntroductie wereldcafé
18:15 uurPauze: tijdens de pauze is er ruimte om wat te eten en elkaar te ontmoeten
18:45 uurWereldcafé: uiteen in subgroepen voor nadere kennismaking
19:50 uurAfsluiting en vervolg
20.00 uurEinde bijeenkomst

Wat is een oncologiezorgnetwerk?

Een oncologiezorgnetwerk is een eerstelijns multidisciplinair netwerk van zorgverleners die mensen met kanker en hun naasten dichtbij huis ondersteunen. De zorgverleners in het oncologiezorgnetwerk kennen elkaar en zijn op de hoogte van elkaars werkwijze. Door de korte lijnen kunnen ze de behandelingen snel en goed op elkaar afstemmen. Dit met als doel om oncologische (na)zorg op een toegankelijke en laagdrempelige manier vorm te geven, zodat patiënten het aanbod beter kunnen vinden en zorgprofessionals uit de eerste en tweede lijn onderling gerichter kunnen doorverwijzen. Meer over oncologiezorgnetwerken kun je hier lezen.

Voor wie?

De startbijeenkomsten zijn bedoeld voor alle professionals die betrokken zijn bij de (na)zorg voor oncologiepatiënten. Denk aan huisartsen, diëtisten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, psychologen, fysiotherapeuten, huid- en oedeemtherapeuten, IPSO centra, oncologieverpleegkundigen etc. Hoewel de startbijeenkomsten plaatsvinden in omgeving Emmen en Hoogeveen, worden ook zorgverleners uit omgeving Assen en Stadskanaal van harte uitgenodigd om één van de startbijeenkomsten bij te wonen.

Hieronder vul je het aanmeldformulier in voor de regio Emmen (locatie Valthermond).