Netwerkbijeenkomst oncologiezorgnetwerk Lelystad-Dronten

Datum: 13 juni 2024
Tijd: 16:30 - 19:00 uur
Locatie: St. Jansdal ziekenhuis
Adres: Ziekenhuisweg 100, 8233 AA Lelystad
Spreker(s): Carin van Hoof
Doelgroep: De bijeenkomst is bedoeld voor alle leden van Oncologiezorgnetwerk Lelystad-Dronten. Voor iedereen die nog niet is aangesloten bij het Oncologiezorgnetwerk is dit ook een uitgesproken moment om te verbinden als geïnteresseerde zorgverleners die willen oriënteren op het netwerk
Organisatie: Oncologiezorgnetwerk Lelystad-Dronten

Aanvullende informatie

De inschrijving sluit op: 10 juni 2024
Kosten: Gratis
Inschrijven

Graag nodigen we je uit om aanwezig te zijn bij de volgende netwerkbijeenkomst van het Oncologiezorgnetwerk Lelystad-Dronten. Deze keer komen we samen met als thema hoe kom je als (ex)patiënt weer in verbinding met jezelf na de diagnose kanker.

Door kanker kun je als (ex)patiënt overweldigd worden door heftige emoties. Ook kun je geen vertrouwen meer hebben in je lichaam of raak je het contact ermee kwijt. Een haptotherapeut kan hierbij helpen. De haptotherapeut werkt met een combinatie van gesprek, aanraking en ervaringsoefeningen. Aanraking helpt de (ex)patiënt om weer in contact te komen met zichzelf en om vertrouwd te raken met zijn/haar lichaam. Door de aandacht te vestigen op hun gevoel, kunnen ze hun eigen vermogen, vitaliteit en kracht (her)ontdekken.

Hapotherapeut Carin van Hoof uit Dronten zal een presentatie geven over wat haptotherapie inhoudt en hoe dit ingezet kan worden bij mensen met kanker of die kanker hebben gehad. Daarna gaan we in groepjes uiteen om te bespreken en ervaringen uit te wisselen, waar je als zorgverlener tegenaan loopt in de begeleiding van mensen met kanker op het gebied van de thema’s denken, lichaam, emoties en gedrag.

De bijeenkomst zal aanvangen met een nadere uitleg over de aansluiting en samenwerking van het Oncologiezorgnetwerk met het Paramedisch Platform Flevoland.

Naam(Vereist)