Beweging Positieve Gezondheid regio Arnhem

Datum: 07 maart 2024
Tijd: 13:30 - 17:00 uur
Locatie: De Kookplaats, grote zaal
Adres: Utrechtseweg 310 B11, 6812 AR Arnhem
Organisatie: Proscoop

Aanvullende informatie

De inschrijving sluit op: 04 maart 2024
Kosten: Geen

Werk jij ook vanuit Positieve Gezondheid of probeer je dit meer te doen? Ben je op zoek naar inspiratie om op een andere manier te werken, vanuit Positieve Gezondheid? Kom dan luisteren naar het verhaal van Carola Penninx, een huisarts die al vanaf 2016 gezondheid centraal stelt in haar werk.

Het gedachtengoed van Positieve Gezondheid is bijna niet meer weg te denken uit de gezondheidszorg. Vanuit Proscoop willen we bijdragen aan een gezamenlijke beweging in de regio Arnhem, een beweging waarin organisaties uit het zorg- en welzijnsdomein elkaar inspireren en van elkaar geleerd wordt. Eind november 2023 is hiervoor een eerste stap gezet: In een bijeenkomst, waaraan liefst 14 organisaties uit de regio Arnhem deelnamen zijn inspirerende initiatieven met elkaar gedeeld en de eerste stapjes gezet in de richting van samenwerking. Uit de evaluatie van deze bijeenkomst bleek dat er veel enthousiasme is om elkaar beter te leren kennen, van elkaar te leren en samen te werken op het gebied van Positieve Gezondheid.

Op donderdag 7 maart, van 14.00 tot 17.00 uur organiseren we een tweede bijeenkomst. De bijeenkomst zal plaatsvinden op locatie van De Kookplaats, Utrechtseweg 310 B11 in Arnhem.

Programma

13:30 uurInloop met koffie & thee
14:00 uurTerugblik en vooruitblik
14:15 uurSpreker: Carola Penninx
15:30 uurPauze
15:40 uurAan de slag
16:10 uurNetwerken 'rondje op de bank'
16:30 uurAfsluiten met een hapje & drankje
17:00 uurEinde bijeenkomst

Over de spreker

Carola Penninx is in 2016 als pionierende huisarts in Spectrum Medisch Centrum te Meppel begonnen met Positieve Gezondheid en heeft samen met partners een gezondheidscentrum opgezet met dit gedachtengoed als basis. In dit centrum werkt zij samen met Nelleke Gosker, een verloskundige die heel enthousiast is over Centering Pregnancy. Deze manier van werken sluit heel erg goed aan bij werken vanuit Positieve Gezondheid. Het levert goede uitkomsten op en zwangeren zijn heel tevreden over deze aanpak. Dit leidt ertoe dat Carola met het idee komt van Centering diabetes. Een andere manier van werken die past bij de transformatie van ziekte naar gezondheid, van controle naar meer eigen regie.