Werkbezoek aan Technologie en Zorg Academie in Ulft

18 november 2021 2 min leestijd
  • Intro

Tijdens een werkbezoek op 4 november 2021 werden wethouders, bestuurders van zorgorganisaties, ondernemers en adviseurs geprikkeld om na te denken over mogelijkheden van digitale zorg in de eigen organisatie. Het gezelschap – deelnemers van de Thematafel Gezondste Regio Achterhoek – bezocht de Technologie en Zorg Academie (TZA) in Ulft. Een inspirerend bezoek waar de deelnemers zagen hoe technologie inwoners van de Achterhoek helpt om prettiger, veiliger en zelfstandiger thuis te leven.  

Technologie en Zorg Academie

De TZA is een landelijke, coöperatieve vereniging van zorgorganisaties, ondernemers, overheid en onderwijs. Zij bieden (zorg)professionals, producenten en studenten de mogelijkheid om te werken aan én met technische innovaties in de zorg. Denk aan e-health, domotica en zorg op afstand. Bij de TZA wordt geoefend, getest en leren professionals werken met nieuwe technische toepassingen.
De TZA Achterhoek heeft een Living Lab. Hier is veel te beleven, te ervaren en uit te proberen. Er zijn Appartementen (Kabinetten) te bekijken of te ervaren via de ProbeerService. Naast de mogelijkheid om te lenen via de online Infotheek, is ook een Infostand of een Infotruck te boeken voor een demonstratie, themaweek of open dag.

Vestigingen en informatiebijeenkomst Noord Oost Gelderland

De TZA is in de regio van Proscoop, naast de vestiging in Ulft voor de Achterhoek, ook gevestigd in de regio’s Twente, Drenthe, IJssel-Vecht en Noord Oost Gelderland. Samen met de Zorg van NU heeft de TZA een gratis e-module opgezet voor iedereen die geïnteresseerd is in slimme technologie. Meer weten over TZA Noord Oost Gelderland? Deze vestiging organiseert op 23 november 2021 een informatiebijeenkomst, waarvoor u zich kunt inschrijven.

Meer informatie

Proscoop gelooft dat samenhang en samenwerking tussen verschillende domeinen de sterke basis is voor gezondheid. Als deelnemer aan de Thematafel de Gezondste Regio Achterhoek leveren wij een bijdrage aan een gezonde Achterhoek. Wij zijn als projectleider betrokken bij programma’s en projecten die voortkomen uit de samenwerking in de regio zoals Achterhoek Rookvrij en Welzijn op Recept.

Meer post

Drenthe Digitale Zorg GGZ Integraal Zorg Akkoord

Datawerkplaats Mentale Gezondheid blikt terug

Tijd voor een update over de Datawerkplaats Mentale Gezondheid in Drenthe. Inmiddels zijn er twee adviseurs vanuit Proscoop aangehaakt bij…

Arnhem Digitale Zorg

Samenwerken aan een visie op zorgtechnologie

Thuiszorgorganisatie Vilente wil komende jaren meer inzetten op zorgtechnologie. Zij zochten naar een gedegen visie om dit te integreren in…

Vechtdal Digitale Zorg Positieve Gezondheid

Positieve gezondheid en de PGO in het Vechtdal

  Vitaal Vechtdal werkt met een groot aantal partijen samen bij de inrichting van Vitaliteitsteams. Deze teams vormen een schakel…