Verwondering, broedplaatsen en de kracht van samen

7 december 2021 3 min leestijd
  • Intro

Toen ik me een half jaar geleden voorbereidde op het sollicitatiegesprek bij Proscoop bekeek ik www.proscoop.nl. Ik weet nog dat ik dacht: ‘Wat gebeurt er veel, wat een uitgebreid werkgebied en wat zijn ze met veel verschillende dingen bezig.’ Het maakte me nieuwsgierig en – eerlijk gezegd – het verraste me op een positieve manier. Inmiddels werk ik alweer vier maanden met plezier bij Proscoop en dat is een mooie tijd om mijn ervaringen te delen.

Van verrast naar verwonderd

Gezondheidszorg is voor mij geen onbekend terrein. Ik heb ervaring opgedaan met gezondheidsbevordering op de werkplek, als adviseur Arbeid en Organisatie. En de afgelopen maanden heb ik gezien hoe divers het advieswerk bij Proscoop is. Was ik bij mijn sollicitatie verrast door de verschillende dingen die Proscoop doet. Nu, vier maanden verder, ben ik vooral verwonderd over de impact van goede samenwerking. De samenwerking over domeinen heen, en tussen en met professionals in de zorg.

Broedplaatsen van creatieve ideeën

Bevlogen medewerkers zijn toegewijd, voelen zich energiek en kunnen helemaal opgaan in het werk. De werkdruk in de zorg is goed voelbaar, ook ik merk dat. Ik hecht er veel waarde aan dat ik dagelijks samen met professionals werk, die bereid zijn energie te steken in een overleg. Ook al is dat overleg voorafgaand aan hun dienst, in de lunchpauze met de boterham in de handen of in de avonduren.
Deze overleggen zijn vaak de broedplaats van creatieve ideeën om de zorg beter te maken, gevoed door persoonlijke betrokkenheid bij het welzijn van patiënten.
Ik vind het een voorrecht om met deze professionals samen te werken!

Successen ervaren en delen

Ik voel me goed bij de missie van Proscoop: ‘goede zorg en gezondheid dichtbij’. Wie wil er niet kwalitatief goede zorg tegen een goede prijs en ten gunste van een goede gezondheid? Het zorgstelsel is complex en dat maakt het uitdagend om met deze missie aan de slag te gaan. Kleine veranderingen en successen van samenwerking vormen vaak het fundament van een grote verandering. En als dit lukt is dat fantastisch om met elkaar te ervaren en te delen.

De kracht van samen

Wat Proscoop doet past heel goed bij mij. De beweging die we in de regio Arnhem – en ook elders – maken naar integrale samenwerking, waar ‘eigen domeinen’ verdwijnen en waar de gezondheid van iedereen bovenaan staat; daar mag ik aan werken. Ik ben blij dat ik dat samen met mijn collega’s in het team van regio Arnhem mag doen. Samen hebben we een schat aan kennis en werkervaring.

Heeft u een goed idee hoe we samen – kleine – successen kunnen halen,
dan denk ik graag met u mee!

Bent u nieuwsgierig naar mijn collega’s en wat we in de regio Arnhem doen?
Hier vindt u meer.