Vaders Betrekken = Betrokken Vaders: terugblik bijeenkomst Kansrijke Start Apeldoorn

8 december 2023 2 min leestijd
  • Intro
  • Vaders Betrekken = Betrokken Vaders
  • Meer weten?

Op een stormachtige donderdag in november kwam een veertigtal professionals uit geboortezorg, welzijn, jeugdgezondheidszorg en sociaal domein bij elkaar bij werkleerbedrijf Lucrato in Apeldoorn. Deze bijeenkomst was georganiseerd vanuit de kerngroep Kansrijke Start Apeldoorn. Het thema van de bijeenkomst was het betrekken van vaders. Want er is zoveel informatie voor (aanstaande) moeders, maar voor vaders is dit veel minder. Tijdens deze bijeenkomst nam David Borman (voorheen verloskundige, nu schrijver en spreker) ons mee in dit thema.

Nadat er genoten was van een stamppottenbuffet deed Gerie van Rijssen, beleidsadviseur bij de gemeente Apeldoorn en lid van de kerngroep, de aftrap. Een aantal deelnemers namen, vanwege de storm, vanuit huis deel, en konden gelukkig digitaal aansluiten. In het kader van vijf jaar landelijke actieprogramma Kansrijke Start, waren er ook deelnemers vanuit het landelijke programmateam Kansrijke Start. Daarna werd het woord gegeven aan David Borman.

Vaders Betrekken = Betrokken Vaders

David nam de groep mee aan de hand van verschillende voorbeelden hoe het is om als betrokken vader het land van geboortezorg (en daarna) binnen te stappen. Hoe vaak wordt het woord vader eigenlijk genoemd in diverse stukken of op websites? En hoe komt dit dan over als vader als alles vooral op de moeder gericht is? David nam ons hier op een inspirerende manier in mee en gaf ook voorbeelden vanuit zijn eigen ervaring en een doorkijkje hoe het in Apeldoorn eigenlijk zit.

We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst waarin we elkaar hebben ontmoet en concrete handvatten mee hebben gekregen om mee aan de slag te gaan.

Meer weten?

Wil je meer weten over Kansrijke Start in de regio Apeldoorn? Neem dan contact op met Dorien, zij is lid van de kerngroep.