Slimme Zorg Estafette 2023: ‘Werken aan de gezondste regio Achterhoek, doe je samen’

23 januari 2023 2 min leestijd
  • Intro

Wat gebeurt er als je als regio samenwerkt, niet alleen binnen de zorg, maar ook met welzijn en de overheid? De samenwerking in de Achterhoek heeft geleid tot een aantal hele mooie resultaten en daar zijn we best een beetje trots op. Graag nemen we jullie tijdens de Slimme Zorg Estafette mee in de ontwikkelingen in de Achterhoek, de Vereniging Digitale Zorg Achterhoek en de Thematafel De Gezondste Regio blikken we terug en kijken we vooruit. Kijk je met ons mee? 

Slimme Zorg Estafette
De Slimme Zorg Estafette wordt georganiseerd van 6 februari t/m 3 maart 2023, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS). Tijdens de Slimme Zorg Estafette (SZE) staat innovatie in zorg, welzijn en preventie centraal. Elke week is er een regio aan zet, waarna het stokje wordt doorgegeven aan de volgende regio. Iedereen is welkom om de activiteiten tijdens de SZE bij te wonen en om zelf een activiteit te organiseren.

Het ministerie van VWS organiseert een landelijke opening op 6 februari. Daarna trapt de regio oost (Overijssel, Gelderland, Flevoland) af voor de week van 6 t/m 10 februari.

De 8HRK en de Slimme Zorg Estafette
Om een bijdrage te kunnen leveren aan ieders gezondheid en welzijn, moeten we blijven innoveren en de gezamenlijke opgaven in zorg en welzijn samen aanpakken. Slimme zorg is één van de manieren om dit te doen. Het speelt een rol in de bevordering van gezondheid en preventie van ziekte. En levert een directe bijdrage aan de juiste zorg op de juiste plek. Ook biedt slimme zorg kansen voor professionals om hun werk anders en prettiger in te richten.

De TZA Achterhoek, de Vereniging Digitale Zorg Achterhoek en de Thematafel De Gezondste Regio nemen de uitnodiging graag aan om een activiteit te organiseren in de week van de Slimme Zorg Estafette. Dit vindt plaats op woensdag 8 februari. Ons thema is: ‘Werken aan de gezondste regio Achterhoek doe je samen!’ Met als doel om in onze regio en in de relatie met andere regio’s van elkaar te leren, elkaar te inspireren en samen de zorg te transformeren. Niet alleen zien en ervaren hoe we slimme zorg inzetten, maar ook nieuwe verbindingen aangaan. Om zo de ontwikkeling, implementatie en opschaling van slimme zorg écht verder te brengen. Voor meer informatie en aanmelden voor de fysieke bijeenkomst kunt u hier klikken. Om digitaal deel te nemen kunt u hier klikken. 

Meer post

Drenthe Digitale Zorg GGZ Integraal Zorg Akkoord

Datawerkplaats Mentale Gezondheid blikt terug

Tijd voor een update over de Datawerkplaats Mentale Gezondheid in Drenthe. Inmiddels zijn er twee adviseurs vanuit Proscoop aangehaakt bij…

Arnhem Digitale Zorg

Samenwerken aan een visie op zorgtechnologie

Thuiszorgorganisatie Vilente wil komende jaren meer inzetten op zorgtechnologie. Zij zochten naar een gedegen visie om dit te integreren in…

Vechtdal Digitale Zorg Positieve Gezondheid

Positieve gezondheid en de PGO in het Vechtdal

  Vitaal Vechtdal werkt met een groot aantal partijen samen bij de inrichting van Vitaliteitsteams. Deze teams vormen een schakel…