Salland Zorgverzekeraar en Proscoop tekenen een tweejarig samenwerkingscontract

8 maart 2024 2 min leestijd
  • Intro
  • Samenwerking
  • Salland Zorgverzekeraar
  • Proscoop
  • Meer informatie

Salland Zorgverzekeraar en Proscoop werken al sinds 2005 met elkaar samen en verlengen de samenwerking opnieuw. De komende twee jaar ligt de focus van de samenwerking op gelijke kansen gezond leven, zorg en ondersteuning in de regio in lijn met het, in 2023 gepubliceerde, regioplan Midden-IJssel.

Afgelopen jaren werkten Salland Zorgverzekeraar en Proscoop onder meer samen in verkennende en vernieuwende initiatieven in de regio zoals GEM (Ecosysteem Mentale Gezondheid), Welzijn op Recept, valpreventie en de Gecombineerde Leefstijl Interventie. Ook werkten Proscoop en Salland Zorgverzekeraar samen om verschillende netwerken op te bouwen en te verduurzamen. Enkele voorbeelden hiervan zijn het Oncologiezorgnetwerk in Deventer, Bathmen/Holten, Raalte, Rijssen en Twello/Voorst en het paramedisch platform Midden-IJssel. De komende twee jaar ligt de focus van de samenwerking op gelijke kansen gezond leven, zorg en ondersteuning in de regio Midden-IJssel geheel in lijn met het regioplan Midden-IJssel.

Salland Zorgverzekeraar, de zorgverzekeraar in de regio
Salland Zorgverzekeraar, in de volksmond bekend als ‘Salland’, is al meer dan 160 jaar gevestigd in Deventer en heeft een sterke band met de regio. Veel inwoners zijn verzekerd bij Salland Zorgverzekeringen. En Salland Zorgverzekeraar is nauw betrokken bij en aanvoerder van vele sociale en gezondheidsprojecten in de regio.

Proscoop is een onafhankelijke regionale ondersteuningsstructuur (ROS) voor zorg en welzijn.
Bij Proscoop werken experts in samenwerken en verbinden. Dankzij een onafhankelijke positie kunnen we veel verschillende partijen bij elkaar brengen en bruggen slaan. Ook door onze betrokkenheid bij het opstellen van het regiobeeld hebben we veel kennis van de regio.  Door onze vergelijkbare rol in de andere regio’s van ons werkgebied Noordoost-Nederland kunnen we ervaringen en kennis delen. We halen proactief op waar behoefte aan is, signaleren knelpunten en komen met goede oplossingen. Denk aan regionale gezondheidsprogramma’s en het vormen, begeleiden en regisseren van nieuwe netwerken.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met de onderstaande collega’s.