Proscoop schenkt laptops aan Medical Checks for Children

7 november 2022 1 min leestijd
  • Intro

Vorige week heeft Proscoop laptops geschonken aan een goed doel. Marijke Maalderink, manager Bedrijfsvoering, heeft deze namens Proscoop overhandigd aan dr. Ines von Rosenstiel van Medical Checks for Children. De laptops voldoen niet meer aan de eisen die Proscoop stelt aan de werkstations maar ze zijn nog prima en nuttig voor ander gebruik.

Wat doet deze organisatie?
Medical Checks for Children (MCC) werkt in landen waar kinderen het nog zonder consultatiebureau en schoolgezondheidszorg moeten stellen.  Jaarlijks zendt MCC gemiddeld 120 vrijwilligers uit. Deze groep bestaat uit zowel medici als niet-medici om periodiek medisch onderzoek in de kwetsbare periode van groei en ontwikkeling te doen bij kansarme kinderen. De medische activiteiten zijn gericht op het voorkomen van ziekten, op de bescherming en bevordering van de gezondheid evenals op het herstel bij ziekte.

Op locatie tijdens één missie van één week kan MCC een grote groep kinderen (gemiddeld 1000 per missie) op hun gezondheidstoestand preventief screenen en behandelen. Daarnaast geven ze voorlichting en dragen ze bij aan kennisvergroting van de lokale groepen/personen.

Meer lezen over Medical Check for Children: https://www.medicalchecksforchildren.org

Wij wensen ze veel succes en hopen dat onze laptops goed van pas komen bij de werkzaamheden.