Professionals in zorg- en sociaal domein enthousiast over wandelen met Positieve Gezondheid

24 november 2022 2 min leestijd
  • Intro

Op 26 oktober hebben we samen met 15 Drentse enthousiastelingen die méér willen met Positieve Gezondheid gewandeld in het mooie Dwingelderveld. Tijdens de wandeling gingen we met elkaar in gesprek rondom het thema Positieve Gezondheid. De wandeling heeft geleid tot veel inspiratie en energie om verder aan de slag te gaan met Positieve Gezondheid. Wist je dat twee uur per week natuur opsnuiven een positief effect heeft op de gezondheid?

Inspireren, aanjagen en verbinden

De focus in de gezondheidszorg is aan het verschuiven van ‘ziekte en zorg’ naar ‘gezondheid en gedrag’. Maar hoe werkt dit in de praktijk? Hoe kunnen we hierin samen stappen zetten? Naast dat wandelen een positief effect heeft op je eigen gezondheid, leidt het ook vaak tot goede gesprekken en ideeën. Proscoop wil hierbij graag inspireren, aanjagen en verbinden.

 Wist je dat?

  • Canadese zorgverleners hun patiënten daadwerkelijk een dosis ‘natuur’ kunnen voorschrijven door een gratis jaarpas voor de vele nationale natuurparken aan te bieden?
  • Twee uur natuur per week al bewezen positieve effecten heeft op jouw gezondheid?
  • Een natuurervaring een positieve invloed heeft op de manier waarop onze hersenen informatie verwerken?

Waardevolle gesprekken tijdens het wandelen

Tijdens de wandeling zijn we met de wandelaars in gesprek gegaan aan de hand van de vragen:

  1. Waarom doe je wat je doet?
  2. Waar geniet jij van?
  3. Wat kunnen we leren uit de natuur?
  4. Wat is jouw droom in het kader van Positieve Gezondheid?

Reacties van de wandelaars

De wandeling heeft geleid tot veel inspiratie en energie om verder aan de slag te gaan met Positieve Gezondheid.  Zo zegt Marijke Blommendaal:

 width=

“Ik ben een ‘passionate idiot’ als het gaat over Positieve Gezondheid. Ik geloof echt dat dit de gezondheid én de gezondheidszorg beter kan maken! En wat als je dan vanuit wat voor jou belangrijk is mag delen met de ander en oprecht mag luisteren naar wat de ander beweegt, waar haar vuurtje van gaat branden. Doe dat op een zonovergoten dag in een prachtig herfstbos en je hebt een Positief Gezonde ervaring erbij .’”

Een reactie van Mariëtte Bosscher:

“Wat een positieve en inspirerende wandeling was het; letterlijk en figuurlijk samen in beweging zijn én zo stilstaan bij  het vorm geven van positieve gezondheid in werk& leven;  samen onderweg naar een positief gezond Drenthe!”

Een stukje van deze inspiratie meekrijgen? Klik eens hier, bekijk het filmpje, neem een paar minuten de tijd om dit op in te laten werken en stel jezelf de vraag: “waar sta ik voor op?”

 width=

Meer post

Arnhem Positieve Gezondheid

Uitgelicht: Arnhems Fonds Achterstandswijken voor Arnhem en omstreken (AFA)

Vanuit het Arnhems Fonds Achterstandswijken (AFA) worden activiteiten en projecten gefinancierd die bijdragen aan de instandhouding en verbetering van de…

Achterhoek Positieve Gezondheid

Positieve Gezondheid: welke beweging is er in de Achterhoek? 

Bij Positieve Gezondheid staat de mens en zijn gezondheid centraal en niet de ziekte. Gezondheid gaat over veerkracht van mensen,…

Arnhem Positieve Gezondheid

Succesvolle bijeenkomst Positieve Gezondheid | Regio Arnhem

Positieve Gezondheid is niet meer weg te denken uit de gezondheidszorg en is inmiddels door vele organisaties en professionals uit…