Nieuwe netwerkmanager Community of Care Gelderland-Midden: Hedwig Leijten

15 december 2022 3 min leestijd
  • Intro

Gezondheid en welzijn voor de inwoners van regio Midden-Gelderland. Dat is waar de Community of Care voor staat. De Community of Care is een samenwerkingsverband tussen partijen die zich inzetten voor de gezondheid en welzijn van mensen in deze regio. In dit interview maakt u kennis met de nieuwe netwerkmanager, Hedwig Leijten.

Wie ben je?

Ik ben Hedwig Leijten en woon met mijn man Lieuwe aan de prachtige IJssel in Zwolle. Ik ben doctorandus afgestudeerd in de Portugese taal en letterkunde en beëdigd tolk voor de Spaanse en Portugese taal. Kort na mijn studie ben ik omgeschoold naar beleid- en management voor non-profit en overheid. Momenteel heb ik twee werkgevers: parttime bij de gemeente Utrecht én sinds 1 november 2022 als netwerkmanager voor de Community of Care. Bij de gemeente Utrecht werk ik veel in netwerk gerichte samenwerkingen, over grenzen en domeinen heen.

Waarom werken bij de Community of Care?

Ik zeg altijd: wees de verandering die je wil zien in de wereld. De beweging die we maken met de community sluit daar helemaal op aan. Toen ik de vacature zag voor netwerkmanager maakte mijn hart een sprongetje. Samen met Karin van der Steen (netwerkmanager vanuit Proscoop) mag ik in gesprek gaan met deelnemers uit het netwerk om mee te denken wat de beste manieren van samenwerking zijn om gezondheid voor mensen in de regio toegankelijker en gemakkelijker te maken. We ondersteunen het proces en adviseren bij het bestendigen en verduurzamen van de samenwerkingen. Zo zorgen we voor continuïteit en een duurzaam netwerk.

Vertel eens meer over dit samenwerkingsverband

De Community of Care wil een rol spelen bij de beweging van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag. Dit doen we met bijna 80 deelnemers, samen zetten we ons in voor gezondheid en welzijn in de regio Midden-Gelderland. Partijen die allen afzonderlijk goede dingen doen rond preventie, maar die ervan overtuigd zijn dat ze door hun krachten te bundelen, het samen nog beter kunnen. We zijn een lerend netwerk, samen zetten we stappen in het proces naar gezondheid.

Het netwerk is ontzettend divers en toch zijn we verbonden door ons maatschappelijk doel. Dat is de kracht van het netwerk, echt inclusief en divers. Door samen te werken over de domeinen heen ontstaan er mooie kansen. Het netwerk is echt de voedingsbodem voor het verzilveren van kansen en het aangaan van projecten die de toekomst van de zorg steeds meer vorm zullen gaan geven.

De rol van Proscoop

Proscoop biedt strategische en tactische ondersteuning binnen dit samenwerkingsverband. Meer weten? Kijk eens op Community of Care of neem contact op met Hedwig via hedwig.leijten@proscoop.nl