Medewerker aan het woord: Tessa van Goor

24 mei 2022 2 min leestijd
  • Intro

Het snel ontwikkelende zorglandschap maakt dat Proscoop groeit. Hierdoor zijn er nieuwe adviseurs gestart. Tijd voor een interview met een adviseur, die zich gaat inzetten in de regio’s Drenthe en Flevoland. Een ontspannen gesprek over haar drijfveren, motivatie en eerste indrukken.

Ik heb een warm welkom gehad, waarin ik merkte dat iedereen met passie en enthousiasme werkt aan projecten en programma’s.” zegt Tessa van Goor, zij begon enkele weken geleden aan haar functie als junior adviseur informatiemanagement.

 

Stappen zetten met professionals en burgers

“Mijn achtergrond ligt in de Biomedische wetenschappen. Deze opleiding is voornamelijk gericht op het (fundamentele) onderzoek doen. Dit vond ik erg interessant en leuk, maar ik miste heel erg de aansluiting met de praktijk. Wat kun je nu daadwerkelijk met zulke resultaten betekenen voor de gezondheidszorg, patiënt of burger? Grotere vragen als: ‘Hoe kunnen we de gezondheidszorg in Nederland nu nog verder brengen?’ en ‘Welke kant gaat de gezondheidszorg op?’ zijn onderwerpen die ik erg boeiend vind. Graag wil ik hierin, samen met professionals, burgers en zorg- en welzijnsorganisaties, stappen zetten.”

“Ik kijk er naar uit om de mensen uit het netwerk te ontmoeten en hoop op fijne samenwerkingen.”

Samen kun je veel meer

“Wat ik belangrijk vind binnen mijn werk is het inzichtelijk maken van vraagstukken die er liggen. Daarnaast ook van de doelen en de resultaten die je met elkaar wilt bereiken. Ik vind het belangrijk dat iedereen begrijpt waar het over gaat en zich hierin ook gehoord en gezien voelt. Mijn motto is altijd: alleen kun je veel, maar samen kun je nog veel meer. Door samenwerkingen en ieders eigen kracht te benutten denk ik dat je van elkaar kunt leren en hier ook gezamenlijk voordelen uit kunt halen.”

 “De theatervoorstellingen rondom Positieve Gezondheid die mijn collega’s onlangs organiseerden, vind ik een erg creatieve en mooie manier om mensen te inspireren en verbindingen te leggen.”

 

Benieuwd naar onze recente activiteiten in de regio? Bekijk hier het actuele nieuws uit Drenthe en Flevoland.

Heeft u een goed idee hoe wij samen – kleine – successen kunnen behalen? Team Drenthe/Flevoland denkt graag met u mee!