Medewerker aan het woord: Janneke Remmelts

15 december 2022 3 min leestijd
  • Intro

Werken bij Proscoop betekent je inzetten om de zorg voor inwoners in de regio te versterken. Dit is wat Janneke Remmelts aansprak, toen zij bij Proscoop solliciteerde : ‘Het mooie van Proscoop vind ik het domeinoverstijgend werken, partijen aan elkaar verbinden voor duurzame zorg’, aldus Janneke.

Onlangs is zij gestart als adviseur in de regio Arnhem. Tijd voor een ontspannen interview over haar drijfveren, motivatie en eerste indrukken.

Wie ben je?

Ik ben Janneke Remmelts, 56 jaar en woon met mijn man in Friesland. Ik ben moeder van twee zoons en heb twee stiefdochters waardoor ik inmiddels ook stoma ben (knipoog naar oma). Ik ben opgegroeid op de Veluwe en woon alweer 22 jaar in Friesland. Tijdens de start van mijn werkende leven heb ik een aantal jaren in de stad Arnhem gewoond, ik ken deze omgeving daarom erg goed.

Hoe ben je in de zorgwereld terecht gekomen?

Ik heb gewerkt als manager in de transportwereld, echt werken vanuit het procesdenken. Hoe krijg ik pakketje A naar B op de meest efficiënte manier. Toen werd ik zelf patiënt en ging het ziekenhuis in en uit. Het was niet de beste periode uit mijn leven maar achteraf wel heel leerzaam. Ik dacht de manier van zorg verlenen kan anders en effectiever. Als je zelf patiënt wordt ben je je daar bewuster van, je kijkt breder naar het proces. Ik ben toen overgestapt naar de zorgwereld waar ik het procesmatig denken goed kon inzetten. In de eerste jaren ben ik betrokken geweest bij het ontwerp en de implementatie van verschillende teleconsultatie mogelijkheden.. Door teleconsultatie krijgt een huisarts advies op afstand van een medisch specialist. Het voorkomt dat een patiënt (onnodig) naar het ziekenhuis moet. Daarna heb ik gewerkt bij ziekenhuizen om de zorg beter te organiseren. Intern in een ziekenhuis maar ook tussen ziekenhuizen onderling. Ik krijg veel energie van het bestendig en duurzaam maken van de zorg.

Waarom ben je gaan werken bij Proscoop?

Het mooie van Proscoop vind ik het domeinoverstijgend werken, partijen aan elkaar verbinden voor duurzame zorg. Dat een huisarts, gemeente, welzijn en een ziekenhuis allemaal partners van elkaar zijn. Hoe meer we met elkaar in deze keten samenwerken, hoe meer we kunnen voorkomen dat mensen ziek worden. We willen voorkomen dat mensen naar het ziekenhuis moeten. Alle partners spelen daar een rol in, samen ben je veel zinvoller.

Daarnaast merk ik dat er in het team veel expertise is op verschillende gebieden, dat maakt het team mooi en sterk. Ik merk dat iedereen binnen Proscoop insteekt op samenwerken voor de beste zorg. Waarbij we als partner de partijen mogen verbinden voor meer efficiëntie en duurzaamheid waardoor de inwoners de beste zorg krijgen.

Hoe zie jij de zorg in de toekomst?

De zorg staat niet stil. Er zijn allerlei ontwikkelingen en we passen ons aan. Wat ik graag zou willen zien is dat we meer tevreden zijn. Dat 99% ook goed genoeg is. Niet te veel blijven nadenken over die ene procent, er blijven altijd uitzonderingen. Het moet uiteindelijk ook niet te veel tijd gaan kosten. Zorgprofessionals moeten en willen kunnen doen waar ze goed in zijn.

Benieuwd naar onze recente activiteiten in de regio? Bekijk hier het actuele nieuws uit regio Arnhem.

Heeft u een goed idee hoe wij samen – kleine – successen kunnen behalen? Wij denken graag met u mee!