Medewerker aan het woord: adviseur Rosalie Visser

6 januari 2022 3 min leestijd
  • Intro

Ik ben in maart 2021 gestart als junior adviseur. Ik kende Proscoop niet en ging blanco het sollicitatiegesprek in. Het gesprek ging heel soepel. We hadden een fijne discussie over een thema in de gezondheidszorg. Er werd mij gevraagd naar mijn aanpak en welke organisaties ik erbij zou betrekken. Zij prikkelden mij en andersom, we kregen beide nieuwe inzichten. Ik dacht als dit het wordt, kan ik hier veel leren en mijzelf ontwikkelen.

Van verpleegkundige naar adviseur
Ik ben opgeleid en werkte als verpleegkundige. Naast mijn werk als verpleegkundige ben ik duaal verder gaan studeren. Ik heb de opleiding Gezondheidswetenschappen voltooid aan de universiteit Twente. Dit is een studie die richt zich op technologie en innovaties om de gezondheidszorg te verbeteren waardoor de koppeling met informatiemanagement nu goed te pas komt. Dit geldt ook voor mijn ervaring als verpleegkundige, ik weet wat er speelt op de werkvloer. Je spreekt dezelfde taal en begrijpt wat wel en niet werkt.

Warm bad én blijven ontwikkelen
De sfeer binnen Proscoop is heel prettig. Midden in coronatijd startte ik online vanuit huis. Ik werd niet in het diepe gegooid, maar kwam terecht in een warm bad. Zo merkte ik dat iedereen echt de tijd nam voor kennismaking. Ook buiten mijn regioteam staat iedereen open om te sparren en kennis te delen. Dat vind ik fijn: blijven leren en ontwikkelen. Hier haal ik veel energie uit.

Van doen naar denken
Ik heb de afgelopen maanden veel geleerd. Het is echt een omschakeling van doen (als verpleegkundige) naar anders denken in projecten. Het is zoeken naar mijn draai hierin. Ik zie dit als een waardevol proces. Ik ontdek wat er nodig is om mensen goed met elkaar te laten samenwerken in projecten. Hoe er gemeenschappelijkheid ontstaat om een gezamenlijk doel te bereiken. Wat er allemaal vooraf gaat aan een goed resultaat. De tijd om dit op te bouwen krijg ik binnen Proscoop. Ik krijg de kans om te kijken wat het beste bij mij past én waar ik energie van krijg.

Open sfeer en laagdrempelig
Ik ervaar dat iedereen gelijk is aan elkaar. Je werkt samen aan hetzelfde maatschappelijk doel en versterkt elkaar. Ik merk dat contact met elkaar zoeken laagdrempelig is. Iedereen maakt tijd om te vertellen over een onderwerp of om mee te denken. Ieder regioteam heeft zijn eigen kansen en knelpunten. Ook hier leren we van elkaar en delen we onze ervaringen. Daar is echt aandacht voor. We doen het met elkaar.

 

Past Proscoop bij jou? Bekijk onze vacatures