Gemeente Tynaarlo staat stil bij Zorg voor de jeugd

26 september 2022 1 min leestijd
  • Intro

Hoe is de zorg voor jeugd in Tynaarlo ingericht? Over dit onderwerp organiseerde gemeente Tynaarlo, samen met Proscoop, een kennissessie voor huisartsen en praktijkondersteuners (POH’ers). Tijdens deze sessie werden de resultaten van de inzet van POH-Jeugd gepresenteerd. Ook konden huisartsen en aanbieders van jeugdhulp met elkaar kennismaken tijdens een interactieve bijeenkomst.

POH Jeugd in meeste huisartsenpraktijken actief

In 11 van de 12 Tynaarlose huisartsenprakijken is inmiddels een POH Jeugd ggz actief. De POH Jeugd (POH-J) vervult een belangrijke rol tussen de huisarts en hulpverlening, kan snel doorverwijzen naar laagdrempelige voorzieningen maar ook zelf kortdurende begeleiding bieden. Kinderen krijgen de juiste jeugdhulp, worden niet onnodig doorverwezen of krijgen specialistische hulp als dat nodig is. De POH-J vervult in Tynaarlo een spilfunctie en kinderen en ouders weten hen goed te vinden blijkt uit het gestegen aantal aanmeldingen en begeleidingstrajecten.

 width=

It takes a whole village to raise a child

Medewerkers van o.a. Veilig Thuis Drenthe, NMD inkoopsamenwerking, JGZ, Expertiseteam Jeugd, Yorneo en gemeente Tynaarlo waren aanwezig om te pitchen over hun inzet voor de jeugd en later aan statafels de verdieping te zoeken. Dit leverde boeiende gesprekken op. Wethouder Ririhena opende de bijeenkomst en benadrukte dat “It takes a whole village to raise a child.”

Een mooie oproep om te netwerken en om samen verder te komen in de zorg voor jeugd.

Meer weten over deze kennissessie? Neem contact op met Elisabeth Floor.