Drie vragen aan: adviseur Jan-Willem Mulder

11 oktober 2023 3 min leestijd
  • Intro

Het snel ontwikkelende zorglandschap maakt dat Proscoop groeit. Hierdoor zijn er nieuwe adviseurs gestart. Tijd voor drie vragen aan Jan-Willen Mulder, die onlangs bij Proscoop startte als adviseur. Hij gaat zich inzetten in de regio’s Drenthe en Flevoland. 

Jan-Willem: “Als adviseur hoop ik vanuit Proscoop een verbindende en oplossingsgerichte rol te kunnen vervullen.”

Wie ben je?

Mijn naam is Jan-Willem Mulder. Vanaf oktober werk ik bij Proscoop en mag ik als adviseur bijdragen aan gezondheid en zorg in Drenthe en Flevoland. Ik kijk er erg naar uit om in de regio aan de slag te gaan. Ik ben 42 jaar en kom van oorsprong uit Assen. Na een studie personeelsmanagement in Groningen en een paar jaren werken in de wereld van HR heb ik sociologie gestudeerd. Daarna ben aan de slag gegaan bij Patiëntenfederatie Nederland (toen nog NPCF). Daar heb ik me in de loop der jaren met veel onderwerpen mogen bezighouden, voornamelijk binnen de eerstelijnszorg. Daardoor heb ik de (Zvw-) zorg in de breedte en een deel van de Wlz-zorg leren kennen. Ik woon met mijn vrouw in Amersfoort. Ik trek er graag op uit om te wandelen of te (race)fietsen in de gevarieerde landschappen die onze omgeving te bieden heeft. Daarnaast ben ik als vrijwilliger actief bij een museumtrein, waar ik als machinist werk.

Via welke weg ben jij bij Proscoop terechtgekomen?

Proscoop en voorgangers ken ik al lange tijd, via mijn werk bij de Patiëntenfederatie. Vanuit een samenwerking heb ik altijd meegenomen dat ik de adviesrol in de regio heel waardevol vind en interessant. Jaren later vond ik dat ik eraan toe was om die stap te zetten. Afgelopen zomer is dat er na een aantal leuke gesprekken ook daadwerkelijk van gekomen.

Hoe wil jij het verschil maken binnen zorg en welzijn?

Je kan bijna geen inleiding over zorg en welzijn lezen of het gaat wel over de stijgende zorgvraag, tekorten en de druk op de zorg.  En over de noodzaak aanpassingen te realiseren om die problemen het hoofd te bieden. Tegelijkertijd is en blijft de basis altijd mensenwerk. Wat is nodig? Waar mag een patiënt/burger op rekenen? Welke mogelijkheden bieden nieuwe samenwerkingsverbanden en werkwijzen? Het lijkt mij heel waardevol om bij te dragen aan veranderingen die nodig en zinvol zijn. Daarbij neem ik uiteraard mijn ervaring vanuit het perspectief van de patiënt/burger mee. Als adviseur hoop ik vanuit Proscoop een verbindende en oplossingsgerichte rol te kunnen vervullen.