Alliantie Drentse Zorg met Ouderen lanceert nieuw kennisplatform

16 mei 2022 2 min leestijd
  • Intro

Vanaf nu kunnen zowel zorgprofessionals en beleidsmedewerkers als ouderen terecht op het kennisplatform van Alliantie Drentse Zorg met Ouderen voor allerlei kennis over de ouderenondersteuning en -zorg in Drenthe. Het kennisplatform is ontwikkeld door de Alliantie Drentse Zorg met Ouderen en werd op 11 mei gelanceerd. Wist u dat het platform bezoekers de mogelijkheid biedt om vragen te stellen aan experts binnen het netwerk?

Waardevolle inzichten en interactie

Het platform geeft inzicht in integrale, persoonsgerichte ouderenzorg door actuele beleidsdocumenten, onderzoeken, innovaties en scholingsmogelijkheden te delen. Op dit gebied vindt u er ook adviezen, tips en tools voor de ouderenzorg in Drenthe. Het kennisplatform zorgt voor verbinding en interactie tussen organisaties en individuen. Online bezoekers hebben de mogelijkheid vragen te stellen aan experts binnen het netwerk en activiteiten voor de agenda aan te dragen.

Activiteiten delen via agenda

In alle Drentse gemeenten wordt veel georganiseerd voor en door ouderen. Het kennisplatform bundelt zoveel mogelijk van deze evenementen. Deze evenementen wordt gepresenteerd in een uitgebreide agenda. Bezoekers van het platform kunnen online zelf activiteiten voor de agenda aandragen. Organisaties, verenigingen of clubs, die bijvoorbeeld een training voor professionals of een informatieavond voor ouderen organiseren, kunnen dit doorgeven.

Kennis delen

Het kennisplatform bundelt kennis en informatie en biedt de mogelijkheid aan ouderen, zorgprofessionals en andere geïnteresseerden om kennis te delen. Dit alles met als doel: met én van elkaar leren. Zo ontstaat er een interactieve online plek voor alles wat met ouderenondersteuning en -zorg te maken heeft. Samen maken we het kennisplatform tot een succes binnen heel Drenthe.

De rol van Proscoop 

Proscoop werkt als regionale adviesorganisatie actief samen met de Alliantie Drentse Zorg met Ouderen en andere betrokken instanties op het gebied van ouderenzorg. Wij praten niet alleen over de ouderen, maar zeker ook mét deze belangrijke doelgroep. Alle aandacht voor behoefte en beleving van de ouderen.  

In de Alliantie vertegenwoordigen onderstaande partners de verschillende domeinen in de Drentse dienstverlening aan ouderen: Denktank 60+ Noord, HZD, Netwerk Welzijn Drenthe, Icare, VDG, Domesta, Trendbureau Drenthe, Proscoop, Zilveren Kruis en CMO STAMM. 

 width=

Meer post

Drenthe Burgerparticipatie Ouderenzorg

Drents inwonerspanel ontwikkelt publieksinformatie voor soepelere overgang Wmo naar Wlz

Op initiatief van de Alliantie Drentse Zorg met Ouderen heeft een inwonerspanel bestaande uit mantelzorgers met ervaringskennis, begeleid door Proscoop…

Flevoland Ouderenzorg Positieve Gezondheid

Terugblik bijeenkomst Taal & Gezondheid in Dronten

We kijken met plezier terug op de netwerksessie Taal en Gezondheid van begin februari in De Meerpaal in Dronten. Naast…

Vechtdal Zwolle Ouderenzorg GGZ Geboortezorg Integraal Zorg Akkoord Welzijn op Recept

Ontdek nu de IJssellandScan’s nieuwste toevoeging “Ketenaanpakken”

Vanaf nu biedt de IJssellandScan gedetailleerde informatie over de 5 essentiële ketenaanpakken, inclusief bijbehorende data! Deze aanpakken, zoals vastgelegd in…