Bijeenkomst vrijgevestigde praktijken Regio Zutphen

Datum: 17 oktober 2024
Tijd: 12:00 - 13:30 uur
Locatie: Online via Microsoft Teams

Aanvullende informatie

De inschrijving sluit op: 16 oktober 2024
Kosten: Gratis
Inschrijven

Sluit je aan bij de verenigde vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten en blijf betrokken bij de Transfertafel en de Versterking Eerstelijnszorg. Zo zijn we voor de regio Zutphen-Lochem gesprekspartner en aanspreekpunt voor huisartsenvereniging HRZu, GGNet, zorgverzekeraars, Sociaal Domein, LVVP, NIP en NVP. Op 17-10-2024 van 12.00 uur – 13.30 uur kun je online horen wat de stand van zaken is en hoe je je eenvoudig kunt aansluiten.

Agenda

  1. Aanleiding, achtergrond en ervaringen
    door Mieke van Mourik en Elina Hoogendoorn
  2. Mentaal Gezondheidsnetwerk en Transfertafel
    door Leida Zwart, kaderarts GGZ van HRZu
  3. Versterking Eerstelijnszorg 2030
    Wat houdt het in en wat ga je ervan merken in jouw praktijk?
    door Esmay Vos van Proscoop

Voor wie
Praktijkhouders van vrijgevestigde (BIG-geregistreerde) psychologen en psychotherapeuten in het werkgebied van huisartsenorganisatie HRZu (Almen, Brummen, Eefde, Lochem, Ruurlo, Steenderen, Voorst, Vorden, Warnsveld en Zutphen).

Door wie
De bijeenkomst wordt op initiatief van Mieke van Mourik en Elina Hoogendoorn georganiseerd met ondersteuning door Proscoop (Anita Lahuis en Esmay Vos).

Praktische informatie
Datum:  donderdag 17 oktober 2024
Tijd: 12:00 – 13:30 uur
Locatie: De bijeenkomst vindt online plaats via Teams.
Na aanmelding ontvang je een aantal dagen voor de bijeenkomst de link om deel te kunnen nemen aan het overleg.

Achtergrondinformatie
Om als beroepsgroep sterk te staan bij de veranderingen van het IZA en de Visie Eerstelijnszorg 2030, is het belangrijk ons regionaal te verenigen. In de regio Zutphen-Lochem is een groep psychologen en psychotherapeuten actief betrokken bij de Transfertafel, het Verkennend gesprek en het Project Versterking Eerstelijnszorg 2030.

De verwachting is dat de Transfertafel zal veranderen naar een Mentaal Gezondheids-netwerk (met vier functies: Verkennend gesprek, Transfertafel, Informatievoorziening wachttijden en Domein overstijgend casusoverleg). Het Project Versterking Eerstelijnszorg 2030 zal uitmonden in een Regionaal Samenwerkingsverband. Dit samenwerkingsverband zal mogelijk leiden tot samenwerking met andere zorgverleners in en buiten de GGZ, een meer passende stroom verwijzingen en – afhankelijk van de afspraken – contractering van GGZ zorg in de regio.

Het inkoopbeleid van Zilveren Kruis voor 2025 spreekt over het contracteren van vrijgevestigde praktijken die betrokken zijn bij de regionale doorzettingsmacht, bij regionale initiatieven die bijdragen aan het reduceren van de wachttijden en die uitstroomcriteria hanteren.
Goed om op de hoogte te blijven om straks in jouw praktijk de juiste keuzes te maken.

Inschrijfformulier

LET OP: per e-mailadres maximaal 1 inschrijving mogelijk




Zakelijke gegevens




Aanvullende informatie

De inschrijving sluit op: 16 oktober 2024
Aantal nog beschikbare plaatsen: -2
Kosten: Gratis