Drie vragen aan: adviseur Carola Meulenbroek

6 juli 2023 3 min leestijd
  • Intro

Het snel ontwikkelende zorglandschap maakt dat Proscoop groeit. Hierdoor zijn er nieuwe adviseurs gestart. Tijd voor een interview met een Carola Meulenbroek, die onlangs bij Proscoop startte als adviseur. Zij gaat zich inzetten in de regio’s Drenthe en Flevoland. Een ontspannen gesprek over haar drijfveren, motivatie en eerste indrukken.

“Ik hoop in de rol van adviseur en verbinder bij Proscoop een bijdrage te leveren aan zorg en welzijn. Daarvoor zet ik graag mijn kennis en ervaring met verschillende hoeken van deze sector in. Ik hou ervan om met andere professionals te bouwen aan netwerken waar, met respect voor ieders belangen en verantwoordelijkheden, echt vanuit een gedeelde ambitie wordt samengewerkt“, aldus Carola.

Wie ben je?

Mijn naam is Carola Meulenbroek en sinds medio mei 2023 mag ik mijn steentje bijdragen aan gezondheid en zorg als adviseur bij Proscoop. Ik kijk ernaar uit om tips en trucs te krijgen, zowel intern als extern. Maar ik zal mezelf eerst kort voorstellen. Ik ben 41 jaar en opgegroeid in Lelystad. Na wat omzwervingen voor studie ben ik daar weer teruggekomen en woon ik er met veel plezier samen met mijn man Joey en drie kinderen (11, 9 en 6 jaar). Ik geniet er enorm van om op pad te gaan met vriendinnen en met mijn gezin.

Hoe kom je bij Proscoop terecht?

Proscoop ken ik al een tijdje via de andere functies die ik in de regio Flevoland heb mogen doen. Ik heb onder andere bij GGD Flevoland gewerkt, bij gemeente Lelystad en bij de provincie Flevoland. In alle drie de rollen heb ik altijd wel momenten met Proscoop samengewerkt. Door opdrachten binnen met name die laatste twee functies werd ik steeds nieuwsgieriger naar het advies-vak. Eerder dit jaar heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik daarover in gesprek gegaan met (nu) één van mijn collega’s. Kort daarna kwam er een vacature vrij en inmiddels ben ik 5 weken aan de slag.

Hoe ga jij het verschil maken in zorg en welzijn?

De transformatie die de zorg, en aanverwante sectoren, moeten doormaken is enorm. Dat brengt onzekerheid en spanning met zich mee en de urgentie is enorm. Maar het biedt ook enorme kansen om nieuwe samenwerkingsverbanden te creëren en anders naar het dagdagelijks werk in/om de zorg te kijken. Het lijkt me heel waardevol om bij te dragen aan de verbinding tussen domeinen en mee te denken over de veranderingen die nodig zijn op allerlei niveaus. Het vormgeven van de samenwerking die daarvoor nodig is en uitdenken van strategische uitgangspunten en concrete acties intrigeert me enorm. Het lijkt me uitdagend om met stakeholders die vanuit verschillende perspectieven en belangen aan te tafel zitten, samen te werken. Daar hoop ik als adviseur en verbinder vanuit Proscoop een bijdrage aan te leveren; met kennis over preventie en zorg, ervaring in/met het netwerk en met oog voor ieders belangen en verantwoordelijkheden.